Categorie archief: TV

Te veel tijd wordt gespendeerd voor het Kleine Scherm. Dit is een aangeboren afwijking en ik red me hier prima mee. Zolang ik er maar veel over kan vertellen.

Het Eurovisie Songfestival Handboek Der Halve Finales: II

De eerste halve finale stond vanwege alle topfavorieten bekend als de ‘Halve Finale Des Doods’, en wat een slagveld was het. We hebben hoogstwaarschijnlijk de winnaar van het Songfestival gezien, en ook wat verrassende finalisten (Albanië, Ierland, Litouwen; ik juich, IK JUICH!). Als je déze halve finale een naam zou moeten geven zou het de ‘Ik Heb Spullen Gekocht op de Vrijmarkt En Ik Zet Ze Hier Neer-Show’ heten.

Voordat ik dieper in ga op de inzendingen van donderdag, nog even dit: Ondertussen is er genoeg röring in Team Waylon met wat krantgasten die hadden gedreigd dit schoolreisje te bederven door citroenzuur in de benzinetank te gooien. Ze zijn daarom de bus uit gezet en nu zitten ze fikkies te stoken in een leeg klaslokaal. In de hoop dat mensen afkomen op de brandlucht. Erg jammer.
Ik sprak zelf met Waylon en hij was erg amicabel. Vrolijk, grappig, lekker sarcastisch en daar hou ik van.
Dus voor mensen die nu triomfantelijk met koppen uit krantenknipseltjes lopen te wapperen om hun gelijk te bewijzen dat Waylon een onhandelbaar stuk vreten is; bij dezen mijn tegengeluid. #teamwaylon

Terug naar de tweede halve finale!

Standaard vragen vooraf:
– “Hoe laat komt Waylon?”
Die moet als achtste, dus na een uur of zo is ie aan de beurt, afhankelijk van de hoeveelheid commercial breaks en langdurige lollige praatjes van de presentatoren tussendoor. Maar de meeste acts die daarvóór optreden, wil je eigenlijk ook niet missen.

– “Maken we kans?”
Om te winnen? Nee.
Om de finale te halen? Ehhhhhm… Het is echt koffiedik kijken. Finaleplek zou meer dan terecht zijn maar ik zou ook niet verbaasd zijn als we níet door zijn, zo ontzettend open ligt de race. Dus bereid je daar maar alvast mentaal op voor. Doe ik in ieder geval wel.

Ben je er klaar voor? Here we go!

Lees verder Het Eurovisie Songfestival Handboek Der Halve Finales: II

Het Eurovisie Songfestival Handboek Der Halve Finales: I

De toeters en bellen komen weer uit de kast, Eurovisie Songfestivalkoorts nadert het hoogtepunt! Voor het eerst in de geschiedenis wordt het evenement georganiseerd door Portugal, nadat het land vorig jaar won met het lied Hoeginghetookalweer van Diejongenmetdiekapottehartkleppen. Ander unicummetje: ik ben er zelf ook bij, oh my God. Een dertigjaardurend bucketlistdingetje gaat eindelijk afgevinkt worden. Ik vertrek deze week naar Lissabon en ga vrijdag naar de Juryshow* van de finale en dan ga ik daar misschien wel, misschien niet juichen voor Waylon maar ongeacht of ie de finale haalt of niet ga ik daar de grootste lol ooit beleven, dus bring. it. on. Voordat de finale wordt ingekleurd moeten twee halve finales afgewerkt worden. De eerste is op dinsdag 8 mei en daar heb je nu een spoorboekje van voor je neus. Om alvast antwoord te geven op de twee meest voorkomende vragen:
• “Die zingende kip” zien we in deze halve finale;
• Waylon in de tweede, aanstaande donderdag.

Als voorproefje op het Songfestival ging ik in April naar Eurovision in Concert in de AFAS Live. Als je ooit waar voor je 45 Euro wil hebben moet je daar naar toe. Een grote gezellige 3 uur durende internationale vlaggetjeswapperende bende. Van de 43 acts waren er dit jaar 32 aanwezig om, zonder dansers, opsmuk en budget hun liedje te zingen. Bijna iedereen was er, van IJsland tot Israël. Als kers op de taart had ik die middag de kans om de acts in het wild aan te vliegen tijdens een evenement dus dat was dubbel te gek. Ik heb Waylon gesproken en leef nog steeds (hij is echt echt écht aardig). En ik sprak nog een paar anderen en heb vooral ook mijn ogen uitgekeken. Nadeel was dat vrijwel iedereen heel aardig was. Des te lastiger is het als ik er hier dan lekker vals over wil doen. Ik ga er maar vanuit dat de 11 acts die ik niet zag allemaal lompe horken zijn zodat ik daar ongegeneerd los op kan gaan in deze blog mocht dat nodig zijn. Ik zal mijn vileine zelf proberen te zijn maar in sommige gevallen, en ik noem hier met stip Montenegro, is dat schier onmogelijk geworden. Nogmaals, later meer, want Montenegro zit in de tweede halve finale. Terug naar 8 mei! Hier volgt, per land, samengevat wat je kan verwachten.

* De Juryshow is de show die een dag vooraf gaat aan de werkelijke tv-finale en zal exact het zelfde zijn als de finale, maar is puur bedoeld ter beoordeling voor de vakjury, die 50% van de punten geeft. Dus als er iets mis gaat, dan kost dat punten, dus iedereen gaat er ook deze avond voor de volle 100% voor. Tevens waren kaartjes voor deze show makkelijker/minder onmogelijk te bemachtigen dan die voor de grande finale, dus vandaar dat ik daar zit en niet daar.

Lees verder Het Eurovisie Songfestival Handboek Der Halve Finales: I

Georgië is de Mol

Nooit gedacht dit te moeten zeggen, ik gooi het er maar meteen uit: ik heb oneindig veel medelijden met Ron Boszhard. En dit keer niet omdat hij de broer van Carlo is, maar vanwege een fragmentje uit dit interview. De eerste woorden van het artikel:

Het is Ron Boszhard (54) gelukt: hij doet mee aan Wie is de Mol. Hij deed er alles aan om gevraagd te worden, en besloot ten slotte maar gewoon een brief te schrijven.

 

Lees verder Georgië is de Mol

Het Songfestival: Wat je moet weten over de eerste halve finale

It’s the most wonderful time of the year! Tenminste, als je van het Songfestival houdt. Hier lees je in het kort over de kanshebbers (Finland) voor de eerste halve finale, mijn favorieten (FINLAND) en (het meest belangrijke, naast FINLAND) de momenten waarop Twitter het meest zal ontploffen onder de hashtag #esc2017 en #wtf.
 Achter iedere titel het startnummer, zodat je precies weet wanneer je wat te wachten staat. 
Enjoy!

Lees verder Het Songfestival: Wat je moet weten over de eerste halve finale

Slechte Z

‘raam taal’ 

Het is alweer de een-na-laatste (of is het de twee-na-laatste? Met al deze fake-outs ben ik het spoor een beetje bijster) aflevering van A Series of Unfortunate Events Featuring Sanne, Jochem, Thomas and Diederik. Ze zijn al twee weken in Oregon spelletjes aan het doen en vooral bondjes aan het sluiten. Als we de montage moeten geloven wordt er tussen de opdrachten niets anders gedaan dan gegeten en gekonkeld. Terwijl de wie-doet-het-met-wie voor de zoveelste keer wordt besproken, zet ik mezelf even op stand-by en wacht ik geduldig tot de eerste opdracht begint. Lees verder Slechte Z

Grab ‘em by the pony

Het is herfst 2016. Terwijl Nederland geniet van een zinderende nazomer, zweten vijf buitenlandse boeren en 50 vrouwen nog een tandje extra tijdens de speeddates. Deze vinden plaats op locaties die de heren na aan het hart liggen.
Voor de Zambiaanse Marc is dat midden in de natuur, wat zich vertaalt naar een houten huifkar, een tuintafel van de Hornbach en later nog een laptop met wifiverbinding. David spreekt af in zijn favoriete Brabantse stamkroeg, waar hij nooit meer komt omdat ie wegkwijnt in Roemenië . Olke zit verscholen in een geheime locatie in zijn geboorteprovincie Fryslân, want you can get the bonkevaart out of the Texan but you can’t get the Texan out of the bonkevaart. In de boerderij waar hij opgroeide voordat Riks naar Canada verhuisde ontmoet hij zijn vrouwen. En de jonge Herman zit letterlijk in een ei, welke ook fungeert als caravan.

Dit is hoe de speeddates zijn verlopen.

Lees verder Grab ‘em by the pony