Nummertjes trekken

De Mol en zijn/haar vijf handlangers verhuizen naar een nieuw onderkomen. Een resort, midden in een nationaal park. Met krokodillen, apen, olifanten en een gratis jus’tje bij de incheckbalie. Ik hoop op opdrachten waar je het aantal vliegen op een gnoe moet tellen. Of een krokodil met de blote handen moet vangen – en vervolgens zijn tanden moet poetsen! 

Helaas: de kandidaten worden de volgende dag naar een groot stuk asfalt, buiten het park gebracht. Om de asfaltvlakte heen liggen grote hopen zand. Graafmachines doen er hun werk. Graven! Net als een… juist! Oh jongens deze aflevering zit weer bomvol hints, ik word gek. De eerste opdracht heeft met auto’s te maken. En wat wil het ‘toeval’: Rik draagt een t-shirt met nummerplatenprint. Goh. Om op de zaken vooruit te lopen: de volgende opdracht heeft ook te maken met nummers. Dubbel goh.

widm_groep_rik_nummerborden

Art is op zoek naar de allerslechtste chauffeur van de stad. Echt grondig is zijn zoektocht niet want hij beperkt zich tot de zes toeristen die voor hem staan. Die mogen ieder proberen een kleurrijk autootje/vrachtwagentje achteruit in te parkeren en degene die er het langst over doet is de Mol of gewoon een hele slechte achteruit-inparkeerder. Chris wil graag als laatste eindigen dus hij neemt er de tijd voor, maar toch wordt hij tweede na Carolina. Het wil Martine niet eens lukken om de auto te starten dus is ze de verliezer van het stel.

De twee snelsten mogen een helikopter in. De rest moet proberen met behulp van een heel wagenpark aan autootjes een bedrag onder de 2000 Euro te vormen dat vanuit de lucht te zien is. Ieder cijfer mag maar één keer voorkomen. De groep besluit om ‘1974’ te gaan parkeren. Als Carolina en Chris het lukt vanuit de lucht het getal te raden én daaruit te concluderen dat het om een bedrag gaat, wordt dat uitgebeelde bedrag gewonnen. Easy! Het werd eens tijd dat ze een opdracht kregen die niet fout kan gaan.

Margriet loopt, net als altijd, te roepen en stressen en bazen. Voor iemand die net nog vertelde dat ze haar auto met speels gemak tussen alle andere bolides aan Amsterdamse grachten weet te manoeuvreren, zit ze toch verdacht weinig achter het stuur nu. Wanneer er discussie is rondom de verduidelijking van het bedrag, wil Marlijn een komma-punt ( ,- ) maken maar zegt Margriet dat het een Euro-teken moet worden. Nee, ze zegt het niet: ze eist het. Anders gaat ze nog bozer worden en nog meer stampen en pakt ze een bulldozer en maait ze de hele flikkerse boel het asfalt af. Zo doen we dat in Amsterdam-Zuid, hup, de vinkentering!

Rik en Marlijn zien dat Martine weer in een auto is gestapt. Daar wordt ze snel uitgejaagd. Het ding is niet vooruit te branden en Marlijn ziet dat Martine aan allerlei knoppen heeft gezeten. Margriet besluit om een auto bij een Srilankees weg te kapen om het Euro-teken te vormen. De helikopter vliegt over en het getal 1974 is vanuit de lucht duidelijk zichtbaar. Geen twijfel over mogelijk. Maar wat betekent het? Waarschijnlijk een jaartal. Chris komt met het WK en met ABBA op het Songfestival. Ik kan er wel om lachen maar ik zou precies dezelfde associaties hebben met dat jaartal.

De ‘E’ van Euro ligt er, en wanneer de Srilankees zijn auto weer terugeist, besluit de groep zelf maar te gaan liggen om de letter te vormen. En dan begint het bovenin de helikopter te ratelen. Want waar zou in godsnaam nu die ‘E’ voor staan? Chris vindt dat de meest logische verklaring de naam van een persoon is die ooit een seizoen van Wie is de Mol? heeft gewonnen en wiens geboortejaar 1974 is. Conclusie: Edo Brunner. Inderdaad ooit de winnaar van het spel, maar wel uit 1970. Hun andere idee was een nummerplaat. Zo’n ding op Rik’s shirt.

Het is niet te geloven, of misschien eigenlijk juist wel, want het begint traditie te worden. Maar er is 0 Edo Brunner gewonnen in de pot.

Terug in het resort legt de Mol (ongezien, want met een groep als deze hoef je niet eens echt voorzichtig te zijn) wat briefjes klaar op de hotelkamers. Voorzien van een bloem. Een margriet is ook een bloem. Hmm. We maken een notitie. De kandidaten genieten buiten van een barbecue. Er komt een varkentje aangelopen maar het wordt weggejaagd omdat het te gevaarlijk is voor ‘m, met al die krokodillen en barbecues in de buurt. Persoonlijk zou ik het varken inruilen voor een van de kandidaten (Martine of zo), in de hoop dat het zou bijdragen in het winnen van geld want je kan er qua niveau alleen op vooruit gaan. Chris is degene die het varken wegstuurt dus als je het zo bekijkt is dat ook weer een mollenstreek.

Iedereen is heel blij met de groep, want ze hebben besloten nu als groep te gaan voor het winnen van geld. Het werd eens tijd. Margriet vindt het een fijne groep want ze zijn niet ‘groep’ genoeg om haar aversie tegen groepen de overhand te laten nemen. Ze is namelijk niet zo’n groepsmens. Momentje, ik ga even wikipedia checken:

Mol (dier):

De mol leidt een solitair bestaan. Alleen in de paartijd vormen ze paartjes. Omdat hun territoria kunnen overlappen, communiceren mollen met elkaar door middel van geuren en geluiden.

Als we er een dezer dagen achter komen dat einzelgänger Margriet behalve veel roepen en bazen ook nog een lichte vorm van flatulentie heeft, dan weten we het zeker: Margriet is de Mol.

Wanneer Rik en Marlijn naar hun kamer gaan, vraagt Rik of ze de sleutel heeft. Die heeft ze niet, want ze zegt dat hij die heeft.
In ieder geval moet de Mol de sleutel hebben anders zou die de kamers niet in kunnen voor het klaarleggen van de brief. De brief die gericht is aan Rik, waarin staat dat hij twee jokers krijgt als hij 750 Edo uit de pot steelt en het klaarlegt op de ontbijttafel. Het fijne groepsgevoel dat nog geen vijf minuten geleden is bejubeld, wordt door het tweetal teniet gedaan door op het aanbod in te gaan. Marlijn is het in eerste instantie niet eens met Rik’s besluit om voor de jokers te gaan. Maar bij het zien van de reebruine ogen van Rik smelt zelfs een poolkap.

"Rik, wat ben je toch een gemenerd." - Wat zeg je? "OMG niks, love you."
“Rik, wat ben je toch een gemenerd.”
– Wat zeg je?
“OMG niks, love you.”

Ook op de kamer van Chris en Carolina ligt een bericht van de Mol. Ze kunnen namelijk ieder een joker winnen als ze nummer 17 en 32 trekken. Even geduld, het wordt straks duidelijk.

Wanneer iedereen de volgende dag van tafel gaat na het ontbijt, rekt Marlijn nog wat tijd om onopvallend de 750 Edo weg te leggen.

Op het strand staat Art het zestal op te wachten. Hij noemt een hele rij nummers op. Dit is niet het moment om Chinees te gaan bestellen Art, ze hebben net gegeten.
Wanneer hij klaar is wijst hij de kandidaten op de genummerde touwen die over het strand zijn ingegraven. De nummers die hij niet heeft genoemd, bevatten geld aan het eind van het touw (in de grond). Ze krijgen een half uur om te trekken. Ieder juist touw werd gevierd me een “jaaaaa, kokertje!” Dat dat niet altijd even positief was, blijkt later.

Wanneer touw 17 en 32 worden gevonden, besluiten zowel Chris als Carolina er niet aan te trekken en dus niet voor de jokers te gaan. Met misschien alle gevolgen van dien. Art is er weer om één voor één de kokers te checken. Ik vraag me af wat hij in de tussentijd doet. Staat hij aan de zijlijn te kijken naar de groep? Oefent hij alvast met het openen van kokers? Zit hij lekker even op een terrasje wat biertjes weg te tikken? Instagramt hij wat foto’s van de plaatselijke bevolking? Ik wil dat weten.
De kokers leveren, als ze juist zijn, E 250 op. Als het nummers zijn die Art wél had vernoemd, gaat er weer E 250 af. En zo is het totaalbedrag van E 1250 bij elkaar getrokken in deze opdracht. “Gefeliciteerd, een behoorlijk bedrag voor jullie doen”, zegt hij. Heheh.

Ter informatie vertelt Art ook nog even de getallen die hij niet heeft genoemd: 3, 4, 7, 8, 9, 12, 14, 15, 19, 21.
Je kan hier heel lang over nadenken maar volgens mij is het een grapje van hem. Als je het omrekent naar het Cyrillisch alfabet, vervolgens een morse er op loslaat en daar de stelling van Pythagoras bij doet, met een sinus cosinus en de wortel van 3, dan krijg je namelijk ART IS DE MOL.

Carolina en Chris feliciteren elkaar met het feit dat ze niet gingen voor de joker (en dus voor het geld). Ze weten wat voor risico ze daarmee lopen maar ik juich de actie toe. Weg met die jokers!

Martine heeft tegen Marlijn verteld dat ze nog steeds de zwarte vrijstelling heeft. Dat geloven ze, ondanks het feit dat een paar weken geleden die zwarte vrijstelling is ingezet. Niemand heeft ‘m ooit gezien maar ze besluiten de jokers deze ronde niet in te zetten.

De Test. Wie verdenkt wie?

We krijgen het alleen te weten van Carolina (Martine, Chris, Margriet), Chris (Carolina, Margriet) en Margriet (Chris, Rik, Marlijn).

De groene schermen vliegen tijdens de executie om de oren. Op het laatst zijn Carolina en Rik nog over. Het is exit voor Carolina, met ‘r kleine rugzakje. Die mag niet mee naar de volgende locatie, die (aldus Art) voor verkoeling gaat zorgen. Tot volgende week!