ESF play-by-play #2: Armenië

Wie? Genealogy
Wat? Face the shadow
Whyyayyayayyy!? The Corrs x Within Temptation = K-Gothic. Een donkere versie van Milk and Honey.

Genealogy zit conceptueel lekker in elkaar hoor. Vier vrouwen, twee mannen, geen enkele is lelijk, allemaal hebben ze Armeens bloed en ze komen uit vijf verschillende continenten. Dus niemand kan zeggen “hè getver, Armenen” (ik zou niet weten waarom) want paspoorttechnisch zijn het ook Aziaten, Amerikanen, Australiërs. En Grieks, dat laatste kan dus nog een kleine horde opleveren.

Het liedje zit ook slim in elkaar. Als de boem-klap-pop van Moldavië je niet kon bekoren dan was je vroeger misschien fan van Westlife en dan zit je met het eerste couplet gebakken. En dan komt er een operazangeres bij die het geheel naar het gotische trekt. Toneelstukje erbij, en als je hier net lekker inkomt trekt de Armeense Céline Dion haar strot open en ineens is het een kakafonie van pop, opera, goth, pathos, toneel en zingt “dooooon’t deeenyyyyyy” nog minutenlang door in je hoofd. Of je nu wil of niet.

Een finaleplaats lijkt me onvermijdelijk.
Morgen komen de Belgen!