ESF play-by-play #3: België

Wie? Loïc Nottet
Wat? Rhythm inside
Whyyayyayayy?! Omdat we op tijd klaarzitten voor het volgende nummer en België het veel beter gaat doen, dus dan pik je dat toch mooi even mee.

https://youtu.be/xV2b3L1K6_c

Laat je niet teveel afleiden door de belachelijke clip. Iemand staat buiten beeld met een gietertje Loïc helemaal zeiknat te wateren en tussendoor zien we een hautaine mevrouw mascara aanbrengen, een kind in een american football outfit, een ijzeren hart en een gamende duo penotti.
Let op het lied. Waar lijkt het op? Jawel. Royals. Maakt niet uit hoor, alles lijkt altijd wel ergens op. Maar het valt op dus dan meld ik het.

De enige keer dat je ooit van een The Voice kandidaat uit welk land dan ook hoort, is in mei. Tijdens het Eurovisie Songfestival. Daarna verdwijnen ze in de archieven en heeft niemand er meer last van. Loïc werd in 2014 tweede in The Voice Belgique. Niet te verwarren met The Voice Vlaanderen, want daar mogen alleen Nederlands sprekende Belgen in optreden en blijkbaar is er geen The Voice Wallonië.

Zoals ze daar zeggen: enfin, het lied. Royals, ik bedoel ‘Rhythm inside’. Het zetelt zich tussen gedateerde en tijdloze liedjes en is helemaal van 2013, dus recent genoeg om op te vallen deze avond. Er wordt veel verwacht van deze 19-jarige knul, het lied zelf doet al een heleboel werk, genoeg om de finale met gemak te halen. Laten we voor onze Zuiderburen hopen dat de aankleding voor dat extra zetje richting de hoogste regionen gaat zorgen. Wat dat betreft hebben ‘we’ hiervoor de grootste troef uit hun land weggekaapt voor onze eigen inzending.
Morgen: All hail the Pannecoucke…