ESF play-by-play #11: Wit-Rusland

Wie? Uzari & Maimuna
Wat? Time
Whyyayayayy? Drie saxofoons en een triangel in z’n oren.

Het is wel veel drama dat de klok slaat deze halve finale, vind je niet? Ook Wit-Rusland maakt er niet echt een feestje van. Waar zijn die trommels en gekleurde linten van weleer? Zijn we niet voorzichtig uit de crisis aan het krabbelen, mogen we dat ook merken in de muzikale omlijsting? Oh, dit zijn Wit-Russen. Ik begrijp het. Het is ze vergeven. Het valt ook niet mee met al die antennes in je oren. Ik denk dat ze daarmee de buurlanden afluisteren. Hou ze in de gaten, Uzari!

Het nummer is wat je verwacht op een halve finale, en waarschijnlijk ook de finale. Langzaam van start, met piano, dan knalt de beat er in en wordt het vergezeld met wat uithalen en manische bewegingen. Het klinkt best lekker en het blijft goed hangen, wereldschokkend is het niet maar hey! Het is tenminste geen Finland.

Morgen komen de Russen.