ESF play-by-play #16: Georgië

Wie? Nina Sublatti
Wat? Warrior
Whyyayayayy? Omdat ze de kwaadste is van allemaal.

Boze Mevrouw nummer 31897 van deze avond sluit de boel af. Overdadige zwarte make-up, wapens en een chagerijnige kop. De sympathy-votes zal Nina niet krijgen. Het lied spreekt wel aan. Ware het niet dat ik mijn buik vol heb van alle rancune en wanhoop die door de 15 voorgangers over me is uitgestort.

Het thema van deze halve finale: Verlaten is Haten, Daar Moet Over Gezongen Worden, hi ha ho. Uit leed komen de mooiste creaties maar overdaad schaadt en ik heb nu echt confetti en piña colada nodig in m’n leven. Te veel zwart, te weinig kleur!

En Georgië heeft het daarom zwaar te verduren in mijn laatste play-by-play van deze halve finale. De spreekwoordelijke druppel. Slachtoffer van de loting. Van alle donkere nummers is dit een van de betere dus wat mij betreft mogen ze door, zo lang het maar niet ten koste is van een vrolijker alternatief, alsjeblieft. Ik noem een Denemarken.

Het is allemaal de schuld van Finland.

Later vandaag volgt een compleet overzicht, want ondertussen zijn de beelden van de repetitie binnen en is er meer bekend over de verschillende attributen, kostuums en vreselijke danspasjes die op het podium gaan verschijnen! Hou deze blog in de gaten of volg me op twitter.