Alles lijkt op die nieuwe DeGraw

Sinds deze week hoor ik extra vaak het nieuwe nummer van Gavin DeGraw op 3fm, omdat het tot Megahit is gebombardeerd. Niks mis met Gavin DeGraw, hij maakt leuke liedjes en z’n nieuwste mag er ook zeker wezen. Vaak heb je van die liedjes die op een ander nummer lijken. Maar steeds als ik Sweeter hoor, komt er weer een ander nummer in me op waar ik het op vind lijken. Ik heb besloten ze op een rijtje te zetten.

Allereerst het nummer in kwestie :
Gavin DeGraw – Sweeter

Eerste keer dat ik het nummer hoorde, dacht ik “Oh hey, TOF, een van de leukste Take That nummers aller tijden wordt gedraaid!

Toen al snel bleek dat dat niet zo was, kwam een ander lied in me op. Maar ik kon niet op de titel komen. Gelukkig was daar vandaag een mede-3fm-luisteraar die de dienstdoende DJ erop attendeerde dat het om \’Honey\’ van Moby gaat.

Dan heb je nog Epic van Faith no More, die ik zelf een beetje vergezocht vind maar het refrein heeft er qua melodie wat van weg. In dat zelfde rijtje hoort Hey Jude van The Beatles (“Naaaa nana nanananaaaaa!”).

Nou, vooruit dan maar. Gooien we California Love van Dr. Dre en Tupac erin want het is met name de ‘bada bam bam bam bam bam’ (mijn muziekterminologie gaat niet verder dan het kunnen onderscheiden van couplet/refrein/brug) die zo herkenbaar is. Aangezien California Love zelf ook al hevig gesnoept heeft uit andere potten kunnen we daarbij ook Woman to Woman van Joe Cocker met de haren bijslepen.

De teller staat nu op 6, wie heeft er meer suggesties?