Pandan droom

Daar gaan we weer!

Als eerste is daar de prominent met de kandidaat. Jessie J en Marloes solliciteren tijdens hun gezamenlijke optreden naar een blaasontsteking (die broekjes!). Het publiek wordt gemaand ‘ejjj!’ te zingen na de lalala’s en geeft gehoor.

Een pandabeer in beeld. RTL4 wil dat we de afrikaanse savanne gaan beschermen en vraagt of we niet alleen hun, maar ook de kas van het WNF willen spekken door te bellen en sms’en. Vervolgens zien we een dikke, milieuvervuilende auto in beeld rijden want deze krijgt de winnaar van The Voice of Hollllaaaaaannnd!

De kandidaten worden in een filmpje gestuurd naar een zaal waar Within Temptation is. Of tenminste, ik hoor Martijn er iets van vermelden maar ik zie ze niet. Angela vertelt de kinderen dat ze een liedje voor het Wereld Natuur Fonds gaan oefenen, iets met U2. Snap jij het nog? Alle kandidaten zingen wat voor Within Temptation. Geen U2. Misschien moet ik beter opletten?

Eerste kandidaat, Laura Estévez zingt ‘Trouble’ van P!nk, gehuld in aluminiumfolie. Het nummer begint langzaam en bij het refrein gaat het over naar uptempo. Laura heeft een rocky knauw in haar stem dat ze in dit nummer goed kan etaleren.
Coaches vonden het goed.

Wendy (in kanariegeel outfit) vertelt dat Chris Hordijk vorige week genoot en nu gaat hij When I get you alone (Robin Thicke) zingen. Het nummer past totaal niet bij hem maar ach, experimenteren mag! Hij is zo street en funky als een appeltaart. De niet-synchrone dansers op de achtergrond helpen niet en maken het nog meer vanille dan het al is.
Coaches vonden het te gek.

Winston wil me wat verkopen. Dank je de koekoek. *zap*

Rodney zingt ‘Everlasting love’ (versie van Jamie Cullum). Vorige week Mandy van Barry Manilow, nu gaat de showboat-tour van Rodney door met dit nummer. Op de achtergrond staat in het groot zijn naam vermeld, opdat we niet vergeten.

En….

Sorry, ik dommelde even weg. Wie was dit ook alweer?
Roel geeft een ingewikkeld verhaal over refreinen maar uiteindelijk vond hij het toch goed.

Filmpje: de kandidaten worden in een winkelcentrum in Eindhoven (de gekste) gedropt om hun album te signeren. Een dubbel-cd met een spuuglelijk hoesje, ik hoop dat het geen voorbode is voor de inhoud. Ik zal het nooit weten maar er zijn genoeg mensen die het wel doen want er komt veel volk op af. Hoe dit afloopt?  Dat zien we waarschijnlijk over een uur of 2, want zo onlogisch zit het programma nu eenmaal in elkaar!

Groepsnummer voor de panda! ‘Beautiful Day’ (U2) van Team Angela. Het begint laag en ongemakkelijk met de drie heren, dan komt Laura erbij en halverwege voegt Angela zich bij het team. Heb ik al iets gezegd over het rare leren lichtbruine jurkje dat ze aanheeft? Ik vind het een mooie kleur maar je moet uitkijken dat het niet overeenkomt met de bruiner op je huid.

Winston in de red room, mijn hand op de afstandsbediening. Hoe zap is dat?

Marloes zingt ‘Since you’ve been gone’ van Kelly Clarkson. Voor een natuurvriendelijke show als dit zijn er veel koeien geslacht want ook Marloes draagt een compleet leren outfit.  Ze zingt niet slecht maar ze is geen Kelly Clarkson. Het Lucia Marthas balletje dat fietspomp- en boksbewegingen maakt leidt af van de zang, dat is jammer. Of misschien juist niet want ze klinkt soms nasaal. Marco snapt niet waarom ze vorige keer in de sing-off terecht kwam want de mensen die doorgaan deze week gaan naar de HMH-shows en hij moet er niet aan denken dat ze daar niet bij is. Koop die kaarten! Of niet.

Erwin Nyhoff, ‘Always on my mind’ (Elvis Presley), op gitaar. Eindelijk rust, geen gedoe, of overdadig licht, spastische bewegingen (tenminste, niet van de dansers), kittige pakjes. Gewoon mooi en ingetogen gezongen met een ‘twang’ in de stem.

Filmpje: Eindhoven, manie, albums signeren met een gesponsorde glitterpen.

Na de reclame zingt Danjil het lied ‘Chariot’ van Gavin DeGraw, met gitaar. Precies het zelfde verhaal als bij Erwin, maar dan met een groot probleem: niet bekwaam om de juiste toon te houden en gekleed in een rare blouse met zilveren bolletjes op de schouders. Marco zit te jumpen in z’n stoel en vond dat hij het hartstikke goed heeft gedaan. Poliep in de oren nu?

Multimedia-nonsens met Gerschtanowitz. FF!

Niels zit niet, hij staat achter de piano en zingt ‘Save the world’ van Swedish House Mafia. Het begint mooi, met enkel de piano en de vocalen maar helaas! Daar komen de fietspompdansers weer met hun belachelijke pasjes. Soms is blind zijn best een optie. Gelukkig weet Niels zich vocaal gezien staande te houden en maakt hij hier een goed optreden van dat hopelijk genoeg kijkers weet te bekoren. Niels in de finale! Ik blijf hopen.

Filmpje: Nick en Simon neemt hun team mee naar Volendam. Wat volgt is het standaard verhaaltje: haring happen, liedje zingen voor de panda (‘Waiting on the world to change’, John Mayer). Terug in de studio vertelt Wendy kort over de panda’s, zwarte neushoorns en miljoenen mensen op de savannah die bedreigd worden. En dan zingen de kandidaten samen met Nick en Simon! Het klinkt best lekker eigenlijk. Kunnen ze geen grote megagroep vormen? Nick & Simon & More?

Na de reclame is Jessie J weer terug. Ze draagt een gympakje met de britse vlag erop. Twee rouwbanden om haar dijen. Is haar gynaecoloog overleden?

Winston-zapmomentje.

Charly Luske, gedoodverfde favoriet, zingt ‘Run to you’ van Bryan Adams. Met gemak gezongen, helemaal in zijn element en ook hier de focus op de kandidaat en niet op een hoop hyperactieve choreo’s. Na het optreden pimpt Charly nog de schoenen die hij graties heeft gekregen.
De coaches hebben het over de favorietenrol van Charly, alsof hij die zichzelf heeft toebedeeld en er nu mee moet leren leven.

Tot slot nog dit:

Lieve Roel (en alle andere coaches die deze opmerking de afgelopen weken hebben overgenomen),

‘Musical’ is geen term. ‘Belten’ is een term en dat heb ik alleen Marloes zien/horen/proberen te doen en dan is het ineens ‘power’. Stop met het gebruiken van de term ‘musical’ alsof het ’t equivalent is van een hamburgertje draaien in McDonald’s wanneer je topchef wil worden. Musicalartiesten werken zich 3x harder de schompes, zingen 4x beter voor 5x minder salaris dan alle popsterren die je in dit programma probeert te maken.

Was getekend,
Mij.