A song a day, #19

Een ode aan de nummers die in mijn linkerrijtje van het Songfestival-scorebord terecht zouden komen. Soms met een bijzonder verhaal of leuke anekdote, soms gewoon een nummer dat me meteen pakt, zonder dat ik er veel woorden aan toe te voegen heb. Zo wil ik een bijdrage leveren aan het doorgeven van de inzendingen uit ESF 2020: The Eurovision Year That Never Was. Next up:

#19 | Malta | Destiny – All of my love

De 17-jarige Destiny Chukunyere is ondanks haar leeftijd geen onbekende op het Eurovisie-podium. In 2015 deed ze al mee aan het Junior Eurovisie Songfestival, waar ze met een recordaantal punten won en het jaar daarop de wedstrijd naar haar thuisland bracht. Vorig jaar was ze een van de achtergrondzangeressen voor de Maltese inzending van de grotemensen-versie. Sinds haar Junior-winst was het al een kwestie van tijd voordat ze mee zou doen met het Eurovisie Songfestival, echter moest ze daarvoor eerst nog wel de plaatselijke X-Factor winnen, zoals de Maltese inzending van 2019 had gedaan. Toen in de herfst van 2019 bekend werd dat Destiny voor de eerstvolgende editie auditie deed, was de winst slechts een formaliteit en schreef iedereen haar naam al in potlood op het lijstje voor Rotterdam 2020.
“All of my love” is een nummer van het Symphonix-collectief, een groep schrijvers en producers, voornamelijk actief in Oostenrijk, Bulgarije en het VK, om maar even een willekeurige combinatie te noemen. Symphonix heeft, met wisselend succes, al een flink aantal jaren garant gestaan voor diverse inzendingen voor het ESF. Hun grootste succes kwam met het nummer voor Bulgarije in 2017, wat dat jaar had moeten winnen als het aan mij lag, maar misschien ook weer niet, want anders zou ik mijn vakantie in 2018 in Sofia hebben gevierd in plaats van het schitterende Lissabon. Dit jaar leverde Symphonix maar liefst drie nummers af, waarvan “All of my love” in mijn lijstje het laagst scoort. Het is een pop/gospel-nummer dat net te volwassen en serieus is voor Destiny maar welke goed in elkaar zit (muzikaal gezien dan – tekstueel is het een grote cliché woord-salade). Het is uplifting, hoopgevend en daarvan hebben we allemaal een flinke dosis nodig deze dagen. Of we Destiny in 2021 terugzien is de vraag, aangezien Malta ongetwijfeld weer een nieuw seizoen van X-Factor met daarbij behorende beloning op touw wil zetten. Als ze slim zijn, geven ze Destiny echter nog een herkansing. Hier is mijn nummer 19!

(Let op het voortschrijdend inzicht van de kledingkeuze van de mensen in de videoclip gezien de huidige situatie.)

Update van het scoreboard: