A song a day, #16

Een ode aan de nummers die in mijn linkerrijtje van het Songfestival-scorebord terecht zouden komen. Soms met een bijzonder verhaal of leuke anekdote, soms gewoon een nummer dat me meteen pakt, zonder dat ik er veel woorden aan toe te voegen heb. Zo wil ik een bijdrage leveren aan het doorgeven van de inzendingen uit ESF 2020: The Eurovision Year That Never Was. Next up:

#16 | Spanje | Blas Cantó – Universo

De afgelopen jaren ging het Spanje niet geheel voor de wind als het ging om goede resultaten in de finale (als onderdeel van “The Big Five – de vijf grootste geldschieters van het evenement – staat Spanje standaard in de eindronde). Niet omdat ze hemeltergend slechte inzendingen insturen, maar omdat niemand er overenthousiast genoeg van raakt om er op te stemmen. Althans, niemand behalve de Spaanse fans zélf. In een Spaanse online stemronde werd onlangs “Universo” met overgrote meerderheid verkozen tot beste nummer van ESF 2020. Hoe zeg je “wij van WC-eend” in het Spaans?
In werkelijkheid zou “Universo”, in een alternatief universum waarin het Songfestival wél doorgaat, gezien de vele fan- en jurypolls het linkerrijtje niet halen.
Behalve in die van mij! Want ik vind het lied wel dikke prima. Het is pop, modern, blijft redelijk hangen. Het is niet bijster origineel maar ik vind het boeiend genoeg om het niet te skippen in mijn playlist, dus staat het op 16. Vorig jaar was Blas een van de eerste namen die bekend werd gemaakt voor deelname aan het Eurovisie Songfestival van 2020. Nu dat niet doorgaat is hij al wel een van de eerste bekendgemaakte inzendingen voor 2021!

Het scoreboard is als volgt: