A song a day, #12

Een ode aan de nummers die in mijn linkerrijtje van het Songfestival-scorebord terecht zouden komen. Soms met een bijzonder verhaal of leuke anekdote, soms gewoon een nummer dat me meteen pakt, zonder dat ik er veel woorden aan toe te voegen heb. Zo wil ik een bijdrage leveren aan het doorgeven van de inzendingen uit ESF 2020: The Eurovision Year That Never Was. Next up:

#12 | Rusland | Little Big – Uno

Honderden miljoenen views op YouTube. Uitverkochte zalen. Wereldwijd bekend. Desondanks had ik nog nooit van de Russische groep Little Big gehoord. Nu ben ik ook veel te oud voor deze meligheid… of toch niet?
Het speelveld van Eurovision 2020 is bezaaid met serieuze ballads en semi-funky uptempo nummers, deze steekt er (samen met een paar andere) met kop en schouders bovenuit. Rusland, maakte als allerlaatste de inzending bekend — in een week waarin de meesten al vreesden of het evenement überhaupt door zou gaan. Dus helaas heeft “Uno” niet de internationale hype en aandacht meegekregen die het verwacht had (de views op YouTube niet meegerekend – die staat op TWEE EN TACHTIG MILJOEN). Men had per slot van rekening wat anders aan hun hoofd dan een stel horlepiepende, Spaans zingende Russen met wijde pijpen.
“Uno” is natuurlijk draakstekerij en schijtlolligheid ten top maar oh wat had ik dit graag live meegemaakt. En stiekem kan je hier echt geweldig op hardlopen.
Gelukkig hebben we de videoclip nog.