Verenigd Koninkrijk

De Britten weten heel goed dat het onmogelijk is om nóg een Sam Ryder uit de hoge hoed te toveren. Die verkocht zichzelf zo goed dat het nummer er nog amper toe deed. Dit jaar gooit het gastland het over een totaal andere boeg, in de hoop de positieve trend voort te zetten. Met Mae Muller’s I wrote a song maken ze daar goede kans op. Het is een Dua Lipa-light, niet helemaal 2023 maar wel de eerste keer in tijden dat het Verenigd Koninkrijk iets stuurt dat je op z’n minst in 2018 nog op de radio kon horen.

De melodie en de teksten zijn oh zo simpel maar blijven daardoor ook oh zo makkelijk hangen. Dat ze in de finale de afsluiter zijn van de avond zal daar ook nog extra aan bijdragen. Het lijkt erop dat de Britten de weg terug hebben gevonden naar betere tijden (en resultaten) op het Songfestival.