Cyprus

Andrew Lambrou komt uit Australië maar door zijn Cypriotische roots mag hij nu even met een ander vlaggetje zwaaien. Break a broken heart kan ik twintig keer horen en elke keer lijkt het op iets anders. Een mooie jongen die zingt over liefdesverdriet op bombastische Arcade-achtige muziek met veel ‘ooohs’, daar hebben we er meer van gehoord. Dit is niet slecht maar wel dertien in een dozijn en derhalve doet het me eigenlijk niet zo veel. Cyprus heeft de mazzel dat ze bij boezemvriend Griekenland in de halve finale zitten, want zo hebben ze al gegarandeerd wat punten van ze binnen om een stap richting de finale te zetten. (Deze zin vind je ook terug in mijn stukje over Griekenland). Maar voor ieder ander land is dit wel een hap-slik-weg-lied.

Het refrein zegt het eigenlijk zelf:
You lift me up and leave me in the gutter
Tear me up and move on to another
.

Next!