Georgië

In de Dikke van Dale zou bij de definitie van ‘raaskallen’ als voorbeeld de tekst van Echo geplaatst moeten worden.

My love is not a fake
This feeling is lord

Iru spreekt in het dagelijks leven een prima woordje engels, dus aan haar kan het niet liggen dat we hier een complete woordensoep over ons heen gegoten krijgen. Het lijkt erop dat ze het nummer inzong vanaf een A4tje met minstens tweederde van de songtekst weg-getippext. Ze probeert er nog het beste van te maken door de meest lastige noten moeiteloos te raken en uithalen uit te voeren die ambulances voor haar opzij doen laten gaan. Het probleem is, die volumeknop staat constant op 11 en de instrumenten op de achtergrond doen ook hun best om boven al het vocale geweld uit te komen. Daar probeert Iru op haar beurt weer bovenuit te zingen en zo luister ik naar een drie minuten durend gevecht tussen Iru en de backing track en wil ik maar één ding en dat is dat het OPHOUDT.

Maar toch, ergens achter die muur van geluid en willekeurige woorden schuilt een goed nummer en ik gun Georgië na al die jaren weer een plaats in de finale dus ik hoop dat ze doorgaan.