The Big 5 & Oekraïne: in ’t kort

Voor elke inzending bestaat een aparte recensie, inclusief de clip (click op de link). Voor wie dat allemaal te veel is en liever in hapklare brokken wil weten wat de automatische finalisten ons brengen is hier een overzicht!

Italië | Marco Mengoni | Due Vite
De ene keer dat Italië rock durft te sturen, winnen ze meteen. Dat ze het Songfestival nog een keer organiseren willen we niet meer zien gebeuren dus we mogen blij zijn dat ze nu weer zoals vanouds een degelijke ballad brengen, gezongen door een mooie jongen. In combinatie met de prachtige italiaanse taal val ik er weer als een blok voor.

Frankrijk | La Zarra | Evidemment
Letterlijk een torenhoge favoriet die het bij de jury op gaat nemen tegen topfavoriet Zweden.

Duitsland | Lord of the Lost | Blood & glitter
Na meerdere laatste plaatsen gooit Duitsland het geheel begrijpelijk over een totaal andere boeg. Blood & glitter, kan het kitscher?

Spanje | Blanca Paloma | EAEA
Na een mooie derde plek vorig jaar gooit Spanje het geheel onverwacht over een totaal andere boeg. New Flamenco-nummer EAEA is niet voor iedereen weggelegd maar met een indrukwekkende podium-act kunnen zelfs de niet-liefhebbers er wel een stukje waardering voor opbrengen.

19. Oekraïne | Tvorchi | Heart of steel
De winnaars van vorig jaar komen met een sterke opvolger dat niet weer gaat winnen maar vooral visueel zeker indruk gaat maken.

26. Vereningd Koninkrijk | Mae Muller | I wrote a song
De Britten lijken de weg terug naar boven te hebben gevonden met een semi-trashy, simpel maar aanstekelijk popnummer dat een paar jaar geleden veelvuldig op de radio gedraaid kon worden.